7/20/2012

Fuşya Bluz Dikimi..


Bu bluzuda diğer bluzlar gibi kalıp kullanmadan yaptım. Kalıp olarak kullanacağım bluzu ikiye katlayıp kumaşın üzerine koydum ve kestim, yaka kısmı asimetrik olacağı için tek omuz boyu aldım ve yakayı koltuk altına kadar açtım..göğüs kısmında ki pens yerlerini ve bluzun yanlarını iğneledikten sonra teyelledim.. teyelemezsem başa çıkamayabiliyorum kayan kumaşlarla..



  dikim aşaması biraz zorladı çünkü bizim makina bu kumaşı pek sevmedi hep dikişi atlattı bozuk dikti ..(makinamız öyledir canı istediği zaman istediği kumaşı diker:) ) Annemin tavsiyesiyle kumaşın üzerine kağıt koyarak diktim sonuç fena olmadı bir nevi dikiş makinasını kandırdık:) (kağıt olarak yağlı kağıt kullandım ama yumuşak başka bir kağıtta olabilirmiş) en son olarak omuzdaki fiyonk detayınıda diktikten sonra göz alıcı renkteki bluzum bitmşi oldu :)...

9 yorum:

  1. Çok güZel ya bahar Gibi , Ellerine Sağlık ...Belli ki sevgini vererek yaptığın bir dikim o enerjide bana yansıdı :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş ellerine sağlık, rengi de çok tatlı :) çok haklısın, kayan kumaşları dikmek ayrıca bir enerji istiyor :)

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler terzi-mankeni:) evet bu tür kumaşlar biraz daha dikkat gerektiriyor..

    YanıtlaSil
  4. Bu tür kumaşlarda en çok kesim zorluyor beni. Yamuk yumuk kesip dikişte düzeltiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısınız kumaş hafif olduğu için keserken kayıyor yamulmalar oluyor:) sonra kamufle ediyorum bende:)

      Sil
  5. Bluzun da çok güzel olduğunu söylemeyi unutmusum:)

    YanıtlaSil
  6. Çok hoş bu bluzda, benim makinem de öyle, işine gelmeyince sanırım keyfi olmayınca saçmalıyor, hoş bunu çok yapmıyor, ama ben nazar değdirince daha çok yapıyor sanırım, aa iyi hadi dikiyor diyorum tam, aa bir anda saçmalamaya başlıyor;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler gooogoook :) bizim sevgili makinamız bugün bizi bıraktı uzun zamandır sıkıntıları vardı zaten bugün tamamen tatile çıktı:) uzun birsüre bişeyler dikemiycem malesef...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu Blogda Ara