11/30/2012

Bebek Pelerini (baby cloak)


Nil bebeğin cicilerine devam ediyoruz:) Bir kaç cicisi daha var yayınlanacak.Bu da prensesin pelerini. Şişle, şakallı ipe benzer bir iple örüldü. Keçeden taç yapıp ismini yazdık.Düğmelerini de pembeli seçtik tacına uysun diye.

Çok hoşuma gitti. Değişik fonlarda çekmeye çalıştım:)


Sipariş vermek isterseniz cosmokedi@hotmail.com dan iletişime geçebilirsiniz...


11/28/2012

Keçe Duvar Süsü (Felt Wall Ornament)


Bu duvar süsü bir prensesin odasını süslesin diye yapıldı. Keçeden içi lavanta ve elyaf dolgulu olarak yapıldı. Güle güle kullansın artık sevgili bebiş.




Sizde isterseniz eğer cosmokedi@hotmail.com dan ulaşabilirsiniz.

11/26/2012

TIĞ İŞİ BEBEK ŞAPKALARI (crochet baby hats)



Bu minik, şipşirin şapkayı inşallah bugün aramıza katılacak minik bir kız için ördü ablam. Burada büyük göründüğüne bakmayın. Arkadaşının minik kızı ancak 2-3 aylıkken kullanabilecek. Bu şapkanın ne kadar küçük olduğu aşağıdaki 1-2 yaş şapkasıyla olan fotoğrafında daha net anlaşılıyor.
Bu şapka da 1-2 yaşa olabilecek bir şapka. Küçük örmek isterken büyük olunca yarım bırakılmadı tamamlandı. Bakalım kime kısmet olacak:)

Güzeller yanyana:) İkisi de 6 numara tığ 3 katlı kartopu kristal benzeri bir iple örüldü fakat bu ip daha yumuşak. Çok önceden alındığı için maalesef markasını bilmiyorum. Küçük olanın baş çevresi yaklaşık 37 cm. Büyük olanın 45 cm. Sipariş vermek isterseniz mail gönderebilirsiniz.cosmokedi@hotmail.com

11/23/2012

POLAR SABAHLIK DİKTİM (dressing gown)


Malum kış geldi. Havalar soğudu bugün itibariyle İstanbul' da. Benim gibi çok üşüyen biri iseniz siz de mutlaka edinmelisiniz bu sabahlıktan. Ne zamandır polar, sıcacık bir sabahlık istiyordum. Hazır olanlara da baktım ama dikmek daha mantıklı geldi:) Kumaşı Bakırköy cumartesi pazarında buldum. Yumuşacık bir kumaş. Kalıp olarak uzun bir hırkamı kullandım.



11/22/2012

Lohusa Tacı (maternity hair accessories)

Ablamın çok yakında doğum yapacak arkadaşına yaptığı lohusa tacı. Aslında taç evrim geçirdi:) İlk yaptığını beğenmeyip bozdu. İlk yaptığıyla alakası yok ama bu daha çok içine sindi.Umarım güzel annemiz de beğenir. Sipariş vermek isterseniz mail gönderebilirsiniz. cosmokedi@hotmail.com





11/19/2012

Lohusa Tacı (hair accessories)



Lohusa tacı yayınına başlamışken devam edelim dedim:) Bu da yakma güllerle yapılan bir başka taç. Sahibi henüz belli değil:) Siparişleriniz için mail gönderebilirsiniz. cosmokedi@hotmail.com

11/17/2012

Lohusa tacı (hair accessories)

Aysunla ortak arkadaşımızın minik kızı çok yakın da dünyaya gelecek :) bizde güzel annemize bu tacı yaptık renkler ve çiçekler aysunun zevki .. çok düşündük nasıl yapsak diye yaptık bozduk bikaçkere ama en iyisi de bu oldu ben çok sevdim umarım annemizde beğenir... Siparişleriniz için mail gönderebilirsiniz. cosmokedi@hotmail.com









11/14/2012

Çarpı İşi Yastık.. (cross stitch pillow)

Sevgülü ablamın benim için işlediği,benim diktiğim home sweet home çarpı işi yastığım.Ben çok sevdim yastığımı. Benimde böyle bir evim olsun istiyorum çok şey mi istiyorum:)) Bana Bournemouth ta ki evleri hatırlatıyor.. Dil öğrenmek için gittiğim o küçük şehri çok özledim sanırım. Evlerini, bahçelerini sevimli minik publarını, okyanusu hatta bazen bizi sıçana döndüren o şiddetli yağmurlarını bile özlüyorum:( Bir yastık bana neleri hatırlatıyor böyle! :)) Eğer siz de bu yastıktan isterseniz cosmokedi@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.






11/10/2012

Leylekli Elbise :) (dress)

Uzun upuzun bir aradan sonra tekrar buradayım:) yeni bir işe girdim hastanede çalışıyorum ve oldukça yoğun ve yorucu günler geçiriyorum eve geldiğimde kendimi çook halsiz hissediyorum koltuğa uzanıyorum ve öylede kalıyorum:)) Bu süre içinde aslında çokta boş durmadım haftasonları vakit buldukça yine bişeyler yapmaya çalıştım ama bilgisayar yükleyip düzenlemeye hep üşendim hep üşendim:) ama sonunda başlıyorum paylaşmaya...
cosmokedi.blogspot.com


 Bu leylek desenli elbiseyi dikeli 3 hafta oldu sanırım..  uzun zamandır  siyah elbise istiyordum kumaşı pazarda görünce çok hoşuma gitti elbise güzel olur dedim bence sonuçta hiç fena olmadı :)

cosmokedi.blogspot.com
cosmokedi.blogspot.com

Elbiseyi iki parça olarak diktim etek kısmına önden pile yaptım  arkada pile yok sadece bel pensleri var. Fermuarı takmakta yine zorlandım:) dikişten soğudum uzaklaştım sonunda taktım sonucu görünce tekrar ısındım:) Bebe yaka kalıbını ben çıkardım .. yakayı ortadan tutup ikiye katladım  kağıdı üzerine koyup yaka kısmını işaretledim çizdim ve kestim. burada  da basitçe bebe yaka (peter pan ) yapılışı anlatılmış.
cosmokedi.blogspot.com
 Dikiş makinası bozulmuştu yazdım singer marka vardı servisi çağırdık yaptı 70 tl aldı ama bir hafta sorna yine bozuldu yine çağırdık bir 100 tl daha istedi bana pekte güven vermedi servisi açıkçası hem çok ukalalar hemde çok kabalar. Yaptırtmadık tekrar yeni bir makina almaya karar verdim araştırdım aslında baya ... Bu sefer singer istemedim araştırmalarım sonucu janome marka makina da karar kıldık .. herkes memnun olduğunu yazıyordu japonyada üretiliyormuş aldık. şimdilik memnunuz bakalım ileride inş. sonuç iyi olur..
cosmokedi.blogspot.com


cosmokedi.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu Blogda Ara