11/10/2012

Leylekli Elbise :) (dress)

Uzun upuzun bir aradan sonra tekrar buradayım:) yeni bir işe girdim hastanede çalışıyorum ve oldukça yoğun ve yorucu günler geçiriyorum eve geldiğimde kendimi çook halsiz hissediyorum koltuğa uzanıyorum ve öylede kalıyorum:)) Bu süre içinde aslında çokta boş durmadım haftasonları vakit buldukça yine bişeyler yapmaya çalıştım ama bilgisayar yükleyip düzenlemeye hep üşendim hep üşendim:) ama sonunda başlıyorum paylaşmaya...
cosmokedi.blogspot.com


 Bu leylek desenli elbiseyi dikeli 3 hafta oldu sanırım..  uzun zamandır  siyah elbise istiyordum kumaşı pazarda görünce çok hoşuma gitti elbise güzel olur dedim bence sonuçta hiç fena olmadı :)

cosmokedi.blogspot.com
cosmokedi.blogspot.com

Elbiseyi iki parça olarak diktim etek kısmına önden pile yaptım  arkada pile yok sadece bel pensleri var. Fermuarı takmakta yine zorlandım:) dikişten soğudum uzaklaştım sonunda taktım sonucu görünce tekrar ısındım:) Bebe yaka kalıbını ben çıkardım .. yakayı ortadan tutup ikiye katladım  kağıdı üzerine koyup yaka kısmını işaretledim çizdim ve kestim. burada  da basitçe bebe yaka (peter pan ) yapılışı anlatılmış.
cosmokedi.blogspot.com
 Dikiş makinası bozulmuştu yazdım singer marka vardı servisi çağırdık yaptı 70 tl aldı ama bir hafta sorna yine bozuldu yine çağırdık bir 100 tl daha istedi bana pekte güven vermedi servisi açıkçası hem çok ukalalar hemde çok kabalar. Yaptırtmadık tekrar yeni bir makina almaya karar verdim araştırdım aslında baya ... Bu sefer singer istemedim araştırmalarım sonucu janome marka makina da karar kıldık .. herkes memnun olduğunu yazıyordu japonyada üretiliyormuş aldık. şimdilik memnunuz bakalım ileride inş. sonuç iyi olur..
cosmokedi.blogspot.com


cosmokedi.blogspot.com

21 yorum:

  1. Çok şık olmuş, iyi günlerde giy.

    Yeni işin hayırlı olsun, zamanla iş temposuna alışırsın ve akşamları okadar yorgun hissetmezsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim evet alışmayı bekliyorum ama benim gibi uykuyu çok seven biri 07.15 te işyerinde olunca akşamları da böyle oluyor:)

      Sil
  2. elbise çok güzel olmuş, güle güle giy.amma kazık fiyat demiş servis, yuuuh !!! çorumdaki yetkili servisi bir görsen, adamın yeni dönem dikiş makinelerinden haberi yok, çok yaşlı bi dede, belki 80 lerinde:(( servis sıkıntısı da zor.benm makine bi kez sorun yaptı. başka bi yerde yaptırdım ...neyse sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. servisçi dedeye çok güldüm burcu çok yaşa:)) demek ki herkes bu servislerden çekiyormuş yalnız değilmişiz .. güzel yorumun için teşekkürler sevgiler benden efenim:)

      Sil
  3. Çok tatlı, çok şirin bi elbise olmuş, ellerine sağlık. Yeni işinde mutlu ol:)

    YanıtlaSil
  4. çok şık ,çok zarif olmuş, sana da çok yakışmış. ellerine ve de dikiş makinana sağlık. o dikiş makinası servisini iyi bilirim ,ben de zamanında 70 lira bayıldım. serviste çalışan makina eve gelince tekrar bozuldu, bir daha da uğraşmadım tamir için. nalları dikti benim makina attım çöpe.garanti varken bozulmaz makina ne zaman garanti biter o zaman bozulur. dikiş makinası sorunları olmasa dikişi severdim ,sırf bu yüzden dikişten soğudum yahuu.
    hastanede çalışıp, bir de blogla uğraşacak enerji bulman bile mucize Allah kolaylık versin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sanırım onlarda biliyorlar ne zaman bozulacağını ona göre garanti veriyorlar:) o dikiş makinası arızaları benide soğutuyor dikişten sonra zaman geçince kafamda yine bisürü fikirler oluşuyor unutuyorum tüüm sorunları tekrar başlıyorum :)) sonra sı yine aynı kısır döngü:)) güzel yorumun için de çok teşekkür ederim sevgiler...

      Sil
  5. cok hoş bır elbıse olmuşş...benımde yıllar once aldıgım ama bırkez bıle dıkmeyen bır makınam var :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) bence dikmesinin zamanı gelmiştir bir kez başlayınca gerisi geliyor:)

      Sil
  6. ne kadar zarif duruyor, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Güle güle kullanın çok zarif olmuş elbiseniz.

    YanıtlaSil
  8. Bebe yakasını da burada farkettim bayıldım ben bu leylekli elbisene güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  9. Elbise güzel olmuş, ellerinize sağlık.:=)

    YanıtlaSil
  10. buna daha evvelden nasıl yorum yapmamışım, çok şaşırdım kendime.
    Öncelikle en az detaylı olanlardan başlayıp içeriye doğru giderek yorumlarıma başlamak istiyorum (evet bence de hayatımda kurduğum en kusurlu cümleydi.).
    Kumaşın: harika. Ben grafik desenleri, baskılı kumaşları çok severim. Yapı olarak de hem dökümlü hem esnek, güzel yumuşak bir şeye benziyor. Çok hoşuma gitti.
    Üzerine taktığın o ince kemer: gerçek anlamda harika. ben ince kemerlere bayılırım, bence ince kemerler için ayrı, ufak dükkanlar oluşturulmalı. :)
    ayakkabın: çok güzel uyum ağlamış, güle güle kullan.
    opak çorabın: mükemmel seçim. her zaman aynı şeyi tekrarlayarak, o sırada akım neyse ona kapılarak yaşayanlardan hiç haz etmem, uyumsa uyumdur, bu kadar! senin düşünsen neyse buna sadık kalmışsın, çok da güzel olmuş. :))
    Elbisenin belden yukarıda, robadan aşağıdaki boyu: senin vücuduna ne güzel olmuş öyle : ) kemerle de dikiş yerini örtmek bence yüzyılın uygulanması gereken kurallarından biri.
    bebe yaka: normalde pek sevmediğim yaka türüdür, sevimli şeylerden hoşlanmam. ama estetik olduğu göz ardı edilemez, ve sen başarılı bir şekilde geniş biçmişsin. bu yüzden ferahlamış yaka.
    kol oyuğu: bebe yaka ferah olduğu için bu kısa kolu çok rahatlıkla kaldırmış. Ayrıca opak çorap ve kısa kolu ben hep yakıştırmışımdır.
    ELbise-genel olarak: Mükemmel dikilmiş! genelde dikiş diken blogger çok, ama İYİ dikiş diken ne kadar az anlatamam. insanlar akın ediyor teğellemede, ucunu kıvırmadan, her yanından iplik akıtan kişilerin bloglarına, halbuki böyle şeyler varken. güle güle giy, daha çok dik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel şeyler yazmışsın çok teşekkür ederim hilal. Dikişe başlayalı çok olmadı çokta sık dikemiyorum çalıştığım için ama böyle güzel içten yorumlar beni teşvik ediyor:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu Blogda Ara